Chapit Zulkefli: High Performance Leadership Camp @ Pendang, Kedah

Friday, June 5, 2009

High Performance Leadership Camp @ Pendang, Kedah

Allright, aku nak balik kampung ni.
Ada hal sket, so mungkin dalam 2 3 hari jugak la x online.
Oleh yang demikian, ni lah apa yang berlaku pada kem haritu..
tQ~

----------------------------------------------------

Kami telah ditugaskan untuk menghadiri JPP High Performance Leadership Camp di Pendang, Kedah pada 2nd - 4th June 2009. Kem ini dihadiri oleh 27 buah Politeknik seluruh Malaysia dan setiap Politeknik menghantar 10 orang ahli JPP untuk menghadiri kem ini. Jawatankuasa Perwakilan Pelajar Politeknik (JPP) merupakan badan induk tertinggi dalam organisasi pelajar bagi setiap Politeknik. Jadi, kem ini diadakan untuk memberi pemahaman kepada barisan pemimpin pelajar untuk memahami dan memenuhi keperluan tugas mereka. Oleh yang demikian, barisan pemimpin ini perlu didedahkan dalam situasi cabaran-cabaran yang bakal ditempuhi, konsep kepimpinan dan kerja berpasukan.

Pada asalnya, High Performance Leadership Camp adalah kesinambungan Kem Kepimpinan JPP Perdanan yang diadakan setiap tahun yang telah berjaya diadakan pertama kalinya di Dusun Eco Resort, Pahang (2005). Kemudiannya diadakan di Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam, Selangor (2006), Kem Setia Ikhlas, Semenyih, Selangor (2007), dan Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu (2008).

PBU telah menghantar seramai 10 orang pelajar, iaitu 4 lelaki, 6 perempuan.
Kami memulakan perjalanan lebih kurang pada jam 10 pagi, kemudiannya mengambil pelajar dari Politeknik Kota Kinabalu (PKK) di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, kemudiannya terus bertolak ke Pendang. Untuk gambar penuh, anda boleh klik pada pautan ini, atau lihat pada slideshow dibawah.Gambar oleh : shafiQ.

0 response:

Post a Comment